Vraag de Clearfacts-magazine aan!

Actueel

Subsidie voor Islamitic Relief Worldwide uit Power of Voices subsidiepot voor Kaag waarschijnlijk brug te ver

Islamic Relief Worldwide maakt deel uit van de alliantie waarvan CMC – Mensen met een Missie de penvoerder is. De volgende organisaties vormen de alliantie: Faith to Action Network, Tearfund, Search for Common Ground ASBL, Islamitic Relief Wordwide en TEAR. Deze alliantie zou door Kaag gesubsidieerd worden met ruim 37 miljoen euro. Volgens een bericht in De Telegraaf (Kaag onderzoekt geld voor omstreden ’hulporganisatie’) staat deze subsidie nu op de tocht vanwege vermoedelijke banden tussen Islamic Relief Worldwide en de Moslimbroederschap.

20 december 2020

Woord & Daad en ZOA aan leiband van Kaag

De christelijke hulporganisaties Woord & Daad en ZOA lopen aan de leiband van minister Kaag van Ontwikkelingssamenwerking: de eerste mag bij de regeringen in Afrika lobbyen om haar klimaatboodschap te verkondigen en ZOA gaat lobbyen om regeringen te overtuigen van een bepaald politiek beleid inzake de voedselzekerheid.

14 december 2020

Nieuwsbrief december 2019

In deze Nieuwsbrief meer over de klimaat-dissident voormalig president van Tsjechië Václav Klaus. Hij waarschuwde al tien jaar geleden op de gevaarlijke ideologie achter het klimaatactivisme.

21 januari 2020

1984 van Orwell als inspiratiebron voor onze minister Kaag

Overzicht van de bedragen die minister Sigrid Kaag de komende vijf jaren gaat uitgeven om het maatschappelijk middenveld te versterken. Deze tabel staat in de brief op pagina 5 afgedrukt. Voor de versterking van het maatschappelijk middenveld gaat onze minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking de komende vijf jaar weer miljoenen uitgeven om het maatschappelijk middenveld te versterken. In haar Kamerbrief van 20 juni 2019 beschrijft zij dit als volgt: ‘Met deze brief wordt u geïnformeerd over de hoofdlijnen van het beleidskader “Versterking Maatschappelijk Middenveld”, dat, (…) zich richt op het versterken van de stem van het maatschappelijk middenveld.’ De gehele brief vindt u hier. 

27 december 2019

Nieuwsbrief december 2018

In deze Nieuwbrief aandacht voor de plaats-moorden in Zuid-Afrika. Blanke boeren worden afgeslacht zonder dat er werkelijk vanuit de politiek iets aan wordt gedaan. Hier de informatie dat de burgerrechtenorganisatie AfriForum heeft aangekondigd dat zij slachtoffers van wie de dierbaren zijn vermoord naar de VS zal sturen in het kader van de bewustmakingscampagne tegen plaatsmoorden en onteigening zonder compensatie. 

19 december 2018

Nepnieuws van de NOS

De NOS wordt verondersteld objectief te berichten. Helaas is de werkelijkheid anders.  Onlangs berichtte NOS-correspondent Vermeulen over oude ruïnes nabij Johannesburg in Zuid-Afrika. De ontdekking is groot nieuws onder de kenners van de geschiedenis van zuidelijk Afrika. "Dit verandert alles", tekent Vermeulen op uit de mond van de directeur van het Afrika-Studiecentrum in Leiden, Jan-Bart Gewald. De werkelijkheid ligt heel anders.   “Dit is nie nuwe nuus nie”. Helemaal geen nieuws, aldus de echte kenners. Nepnieuws dus. Het verhaal is een soort reclamespotje voor het ANC.  De NOS in dienst van het ANC.

24 november 2018

Nieuwsbrief november 2017

Lange tijd leken wij niet actief. Het tegendeel is het geval. Wij zijn druk geweest met ons onderzoek naar diverse activiteiten van linkse organisaties.

25 oktober 2017

Nieuwsbrief oktober 2014

Onze Nieuwsbrief van oktober 2014 vindt u hier.

23 oktober 2014

ClearFacts roept op tot boycot van Kinderpostzegels

Stichting Kinderpostzegels bedrijft politiek door Palestijnse organisaties met politieke agenda financieel te steunen. ClearFacts roept Kerkelijk Nederland op de acties van Stichting Kinderpostzegels in het vervolg te boycotten. Zie hiervoor bijgaand persbericht.

16 december 2013

Bij de Protestantse kerken verdwijnen de komende vier jaar kleine 1000 banen

En het smijten met geld naar dubieuze buitenlandse projecten gaat gewoon door..... De Protestantse Kerken gaan bezuinigen op eigen mensen. Het vreemde is, dat er niet gesnoeid wordt in het de diaconale uitgaven in buitenland. En van die uitgaven val het nodige af te dingen. De christelijk politieke hobby's zijn belangrijker dan de eigen mensen. Kennelijk verrichten de 'eigen mensen' relatief gezien niet zoveel nuttig en zegenrijk werk.

8 augustus 2013